Rose och Fred West del 1, bakgrund

 

Fred West föddes i Much Marcle, Herefordshire 29 september 1941. Han hade en väldigt bra relation till sina föräldrar, vilket är ovanligt för seriemördare, men han växte upp fattigt och slutade skolan i förtid.

När han var sjutton år gammal var han med om en motorcykelolycka och fick en hjärnskada som störde hans impulskontroll, han fick en metallplatta inopererad i huvudet och låg i koma.

1963 gifte sig Fred med en prostituerad kvinna vid namn Catherine Costello och tillsammans fick de en dotter, Anna Marie. Catherine hade även en dotter från ett tidigare förhållande, Charmaine.

När de separerade flyttade Fred ihop med Anna McFall, som skulle bli hans första offer.


År 1968 träffade Fred Rosemary Letts.

Hon föddes 1953 i Barnstaple, Devon. Hennes mamma led av depression och blev behandlad med elchocker under graviditeten. Rose växte upp till ett problembarn som gjorde dåligt ifrån sig i skolan.

Hennes föräldrar skiljde sig och när Rose var sexton flyttade hon hem till sin pappa. Hon blev då misshandlad och sexuellt utnyttjad av honom. Vid samma tidpunkt började hon träffa Fred. Hennes pappa misstyckte men 1970 var Rose gravid och extramamma åt Freds dotter Anna Marie och hans styvdotter Charmaine.

Rose jobbade periodvis som prostituerad, då inför ögonen på Fred.

1973 blev de dömda för sexuella övergrepp på en 17-årig flicka men fick bara böter som straff.

Det var bara början.

 

 


RSS 2.0