Jack The Ripper

Skriver ett längre inlägg om honom senare, tänkte bara tipsa om den här boken (som landade i min brevlåda idag);

Finns på cdon.com för typ 39 kr.

I huvudet på en mördare

Tv 4 fakta visar en dokumentärserie i sex delar som heter I huvudet på en mördare.
"En av Australiens ledande psykologer, Leah Giarratano, undersöker de mörka sidorna av människans beteende genom att titta närmare på några av landets mest ökända brottslingar. Intervjuer med deras vänner och familj avslöjar psykologin bakom de grova handlingarna"

Klicka här för att se när den visas.

Born to raise hell

Richard Speck föddes 6 december 1941 i Kirkwood, Illinois. Han växte upp i en mycket religiös familj med sju syskon. Hans mamma Mary var väldigt sträng och bestraffade barnen hårt för allt från svordomar till att prata för högt. 1946 dog Specks pappa och Mary gifte om sig och de flyttade till Dallas, Texas. Speck och hans nye styvfar hatade varandra från första stund.
Speck hamnade i dåligt sällskap, började skolka och var inblandad i en del småbrott. Vid 15 års ålder blev han utkastad från hemmet.
Han började då dricka stora mängder alkohol, och drev runt i USA och försörjde sig på småjobb. Under den här tiden greps han flera gånger för rån och våldtäktsförsök.



Morden

Natten mellan 13e och 14e juli 1966 bröt sig Speck in i en lägenhet i ett stort hus i Chicago.
I lägenheten låg nio unga kvinnor som alla studerade till sjuksköterska och sov. Speck var beväpnad med kniv och pistol och under de kommande timmarna våldtog, torterade och mördade han åtta av kvinnorna. En kvinna vid namn Corazon Amurao lyckades gömma sig under en säng och överlevde.
När Speck lämnade lägenheten var han övertygad om att han utfört det perfekta brottet, men tack vara Corazons vittnesuppgifter och fingeravtrycken han lämnat efter sig lyckades polisen identifiera honom efter bara någon timme.

Speck dömdes till dödsstraff men fick sedan domen ändrad till livstid.

Offer

Gloria Jean Davy
Patricia Ann Matusek
Nina Jo Schmale
Pamela Lee Wilkening
Suzanne Bridgit Farris
Mary-Ann Jordan
Merlita Gargullo
Valentina Pasion



Corazon Amurao

Filmer

Speck
Chicago Massacre: Richard Speck

Övrigt

Från fängelsen spelade Speck in en väldigt bisarr film, där han bl a visar brösten han utvecklat efter att ha ätit insmugglade hormoner.

The Clown Killer

John Wayne Gacy (aka The Clown Killer) föddes i Chicago den 17 mars 1942.
Han växte upp med far som misshandlade honom både psykiskt och fysiskt, bland annat blev han kallad homosexuell, något som hans pappa uppenbarligen tyckte var väldigt fel
men som också visade sig vara sant så småningom.
Gacy var överviktig och hade hjärtfel och det bidrog också till pappans ogillande.

1964 gifte sig Gacy och flyttade till Iowa och började jobba på KFC (Kentucky Fried Chicken). Familjen utökades med en son och en dotter.

1968 blev Gacy dömd för våldtäkt på en pojke. Det hade gått rykten om att han var homosexuell och gjort närmanden mot unga pojkar så inte många var förvånade. Gacy hävdade dock att pojken frivilligt gått med på sex mot
betalning. Fyra månader senare greps en man för att ha misshandlat pojken på beordran av Gacy.
Domstolen tyckte att Gacy borde genomgå en rättspsykiatrisk undersökning och så blev det också. Den visade att Gacy var frisk men hade en mycket antisocial personlighet.
Till slut erkände Gacy och dömdes till 10 års fängelse (lite OT men hade det varit i Sverige hade han fått ett mycket kortare straff).
Allt detta gjorde att hans fru begärde skilsmässa och Gacy kontrade med att han aldrig mer ville se henne eller barnen.

Trots det 10 åriga straffet släpptes han efter 18 månader, den 18 juni 1971, tack vare gott uppförande. Han flyttade då tillbaka till Chicago och gifte sig med en ny kvinna, men då hans
homosexualitete började ge sig till känna skildes de.

Gacy startade en egen byggfirma och på fritiden jobbade han ideelt med att roa barnen på ett sjukhus utklädd till clown, han kallade sig då "Pogo".
Efter ett tag återkom rykten om hans olämpliga närmanden mot unga pojkar på grund av att många pojkar som på något sätt haft kontakt med Gacy försvann. När en pojke som varit på
anställningsinterju hos Gacy försvann beslöt sig polisen för att göra en husrannsakan. De hittade inget som band Gacy till några försvunna pojkar.

1978 gjorde man en andra husrannsakan till följd av ryktena som florerade. Poliserna var nu noggrannare och tittade även under Gacys hus. Först hittade de ett antal föremål som kunde kopplas
till några av de försvunna. Sedan hittade de 29 ruttna kroppar under huset. Tre lik till hittades i garaget och en flod i närheten, ingjutet i Gacys uteplats hittades det sista liket.

Gacy greps för 33 mord. Man kunde dock bara identifiera 25 av dem då resten var alldeles förruttnade.

Den 13 mars 1980 dömdes han till döden, något som jag tycker han var ganska förtjänt av fast jag egentligen är emot dödstraff.
Han satt i fängelse i 14 år innan straffet fulländades. Under den tiden hann han måla ett antal tavlor på clowner som ställdes ut på olika gallerier.

10 maj 1994 avrättades han med giftinjektion och hans sista ord ska tydligen ha varit "kiss my ass", trevlig kille det där.


Gacys favoritmetod vid morden var att utnyttja sin roll som clown, han lurade i pojkarna att han hade ett par handbojor som inte var äkta och fick offren att ta på sig dem. När de var på
slog han ner offren eller drogade dem med kloroform. Sedan våldtog, torterade och kvävde han dem.De flesta kroppar lade han som sagt under sitt hus. Anledningen till att några låg på andra
ställen var att platsen under huset tog slut och han fick även ryggproblem av allt grävande, stackarb! (Kanske är bäst att säga att det där var ironi.)

Många av offren var prostituerade, andra jobbade på hans ryggfirma och vissa valde han bara ut.
Hans yngsta offer var 14-åriga Samuel Stapleton och Michael Marino, de äldsta var 21-åriga Russell Nelson och James Mazzara.

John Wayne Gacy

Ett av ala hans clownporträtt han målade i fängelset.

The Slave Master


John Edward Robinson, eller Slavemaster som han kallas, föddes 27 december 1942 i Cicero, Illinois. Han sägs vara den första internet seriemördaren, vilket menar att han är den första seriemördaren som letat upp sina offer över internet.

Han var charmig och lätt att tycka om, men var egentligen en bluffmakare. Han har suttit i fängelse för både stöld och förfalskning.

1995 började han ta kontakt med kvinnor över internet under namnet ”the slavemaster”, och efter att han träffat dom irl försvann dem.
År 2000 påträffades kropparna i ett förråd han hyrt i Raymore, Missouri och i stora tunnar med kemikalier i som stod på hans gård i Kansas.
Från att Robinson var 40 till att han var 56 mördade han åtta kvinnor.

Offer

Paula Godfrey, 18 år, tog ett jobb på ett av Robinsons många icke-existerande företag. Hennes föräldrar anmälde henne som saknad men efter att de mottagit ett (förfalskat) maskinskrivet brev som försäkrade dem att hon var okej så lades fallet ner.


Lisa Stasi, en 19-årig ensamstående mamma mötte en man som kallade sig John Osborne på ett härbärge. Han lovade henne jobb, lägenhet och barnvakt åt hennes dotter Tiffany, och hon gick med på det. Hon sågs aldrig mer i livet. Några dagar efter att Lisa försvunnit kontaktade Robinson sin bror och berättade att han hade ett barn som brodern kunde få adoptera. Barnet var Tiffany Stasi.


Catherine Clampitt, 27 år, flyttade från Texas till Kansas för att jobba för Robinson. Hennes kropp hittades aldrig.


Beverly Bonner var en 49-årig bibliotikarie som föll för Robinsons charm. Hennes kropp hittades i en av tunnorna.


Sheila Faith, 45 år och mamma till en 15-årig handikappad flicka som var i konstant behov av läkarvård, lärde känna Robinson över internet. Han lovade att ta hand om både henne och hennes dotter, så de flyttade dit. Efter det hördes de aldrig av igen. Deras kroppar hittades i tunnorna.


Izabela Lewicka, 21 år, blev erbjuden jobb och ett bondageförhållande av Robinson. Hennes kropp hittades också i en av tunnorna på hans gård.


Suzette Trouten, 28 år, lurades över internet att komma till Kansas och ta hand om en gammal man i behov av hjälp för 62 000 $. Hennes kropp hittades i en tunna nedgrävd på Robinsons gård.



Ett antal böcker har skrivits om Robinson och hans offer.


RSS 2.0